ewenson.se

Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Efter ledig helg väntar lång vecka

Söndag eftermiddag, helgen har som vanligt passerat fortare än man trodde var möjligt, trots att så lite som möjligt har utförts. Dessutom har detta varit min tredagarshelg som kommer lite då och då, som dessutom påbörjades redan i torsdags vid lunchtid efter min jour för dagen.

För att variera det hela ytterligare lite lagom så inleder vi den nya arbetsveckan med, ja, jour…

Fast för min del har det varit ganska fördelaktigt att ha jour på senare tid, de senaste 4-5 gångerna har jag i lugn och ro fått återhämta nattens bristfälliga sömn och vaknat till liv där runt 8-9 på morgonen för att sedan sitta av tiden med en kopp kaffe eller tre. Sannolikheten för att detta skall fortsätta är väl dock stadigt minskade, någon gång lär jag väl säkerligen få jobb..?

Veckan efter väntar lite smått och gott, tisdagen inleds med ett möte i Stockholm där vi skall diskutera projektet med smarta telefoner till tågpersonalen, skall bli mycket intressant! Om planen ligger fast fortsätter sedan dagen med en överliggning i Gävle på det alltid lika trevliga Scandic CH.

Till helgen tar vi en traumatisk upplevelse som jag in i det längsta trodde att jag kunde undvika, överliggning på Mjölby Stadshotell, jag känner obehaget redan nu..! In i mixen där skall det även in en sväng på Malmö, fredag om jag inte minns fel.

Dessutom är det väl redan nu läge att börja deppa inför veckan som väntar efter detta, min morgonvecka, där sovmorgon benäms med turstart 04:34…

Förhoppningsvis väntar även ett samtal från personalavdelningen med någon form av besked angående jobbansökningen till Karlstad, det vore ju fint att få ett svar någon gång, så man vet hur det blir, det börjar bli dags nu…


Föregående

Kaspian goes mobilsvar, igen…

Nästa

En dag i väntan…

4 kommentarer

 1. Edwinmamma

  Hej! Har funderingar kring lokföraryrket som jag hoppas att du tar dig tid att svara på. Är en småbarnsmamma som funderar på att söka utbildningen till lokförare. Är det möjligt att bli anställd på deltid som lokförare? Eftersom jag förstår att du också är småbarnsförälder, så undrar jag om du upplever att du är borta hemifrån och missar mycket, jämfört med dagtidsjobb(om du jobbat så tidigare). Jag har lyssnat på olyckskorpar i min närhet som säger “men man är nog borta vääldigt mycket, och du som har småbarn, är det så genomtänkt det”. Eftersom lönen ju är förhållandevis bra jämfört med det jag arbetar med nu, så skulle man ju kunna deltidsjobba medans barnen är små och på så sätt ändå sy ihop familjeliv med arbetsliv. Nu har jag ju barn på 2,5 år och baby på 5 månader, så än är det ju inte aktuellt att söka utbildningen i a f. Det verkar vara ett spännande jobb i alla fall. Tack på förhand!

  • Hej, visst går det att jobba deltid, det har vi förare som gör idag, även om det inte är fullt så vanligt. Till skillnad från ett “vanligt” jobb kan man däremot inte jobba färre timmar/dag, utan i sådana fall handlar det om färre dagar/vecka.

   Visst är det hemskt att säga hej då till sonen tidigt en morgon för att inte träffas förrens nästa eftermiddag i värsta fall, men jag tycker ändå att det kompenseras upp av att man av och till har t.ex. tredagars helger, eller ledigt mitt i veckan för den delen, då man kan få sin egentid i lugn och ro.

   Jag har även kollegor som är ett par, och har en son i samma ålder som min, dvs 2 år, där ena är tågvärd och andra är lokförare, och dessa får ihop vardagen trots allt, det går alltså att göra, så lyssna inte för mycket på olyckskorparna, vill du söka så gör det, ta chansen, det är ett fantastiskt jobb allt som oftast!

 2. Mikko

  Får jag fråga vad som hände i Mjölby? Eller det vill du kanske inte prata om?

  • I Mjölby ligger vi på Mjölby stadshotell, lite utav en relik från 70-talet eller så där tidiga frukosten består av läskiga färdiga mackor och annat intressanta saker från närmaste Lidl, ett icke önskvärt äventyr 😉

Gör mig glad och skriv en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: