Lokförare Ewenson är det namn jag valt för de sociala kanaler som fokuserar på livet som just lokförare. I dagsläget finns det representerat på Instagram samt YouTube, med lite olika syften för de olika kanalerna.

Instagram

På Instagram är tanken att visa upp vardagen som lokförare och intressanta händelser ur denna. Målsättningen är en uppdatering per arbetspass, det vill säga 4-6 uppdateringar per vecka.

YouTube

Tanken med kanalen är att kunna visa upp dels längre klipp från lokförarvardagen samt även kunna bidra med linjevideor samt även kunna svara utförligt på de frågor som tittarna har. Utöver detta förekommer det allmän kuriosa om lokförarlivet och vägen från gatan till rälsen.

Kanalen är under uppbyggnad och viljan är att fortsätta utvecklas såväl inom filmredigering som inspelning. Målsättningen är två till tre klipp per månad i snitt.

Bloggen

Givetvis hamnar ett och annat lokförar- och järnvägsrelaterat inlägg på bloggen med, även om det inte är fullt så vanligt numera. Givetvis finns det mängder med äldre material att gå igenom via arkivet, framförallt via taggen lokförare och kategorierna järnvägen och lokförarutbildningen.

Viktigt att ha i åtanke dock, många utav inläggen har inte bara några utan många år på nacken. Man hinner utvecklas en hel del som person under de åren som gått och därmed kan det finnas åsikter och tankar som inte längre representerar vem jag är!