ewenson.se

Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Meny Stäng

Kamerautrustning

Kameraväskan är mer eller mindre under ständig förändring och därför kan vissa delar utav sidan komma att något utdaterade.

Just nu baseras kamerasystemet kring en Fujifilm X-Pro2 med tre objektiv, ett Fujifilm XF 23 mm f/2 WR, ett Fujifilm XF 35 mm f/2 WR och ett Fujifilm XF 50 mm f/2 WR.

Fujifilm X-Pro2 utrustning

Utöver det spegellösa systemet finns det i min ägo även en Sony RX100 III som får agera extremt portabel fotografisk leksak samt ständigt återkommande filmredskap.

Sony RX100 III

Övrigt smått och gott

För det mesta transporteras kamerorna antingen en och en eller undantagsvis, båda två, i min Billingham Hadley Pro tillsammans med annat smått och gott. Den väskan är sådär lagom stor för att bära med en kamera, eventuellt extra optik och/eller blixt samt surfplatta eller bärbar dator upp till 13″. Utöver att vara praktisk så är den dessutom sådär löjligt snygg också!

I hemmet återfinns även ett stativ, 3 legged thing Frank. Utöver detta finns det även ett Manfrotto Pixi Evo 2 som får stå för portabelt stabila ben. Utöver detta kan man även lokalisera ett antal olika andra former av stativ som inte direkt förtjänar sitt egna omdöme här…

Bildhantering och redigering

Redigerar gör jag på en iMac 27″ av årsmodell 2013. Till detta används i 90% av fallen Lightroom CC, men jag har även en prenumerationslicens på Photoshop CC som används av och till, främst på min bärbara Macbook Air 11″ av årsmodell 2014. I undantagsfall redigeras det även på en iPad Pro när jag av någon anledning verkligen inte kan vänta på att hamna framför en större maskin.

Tidigare synder

Efter över 10 år med digitala systemkameror har man hunnit beta av ett och annat, bland annat följande:

 • Sony A7 II
 • GoPro Hero 3+ Silver
 • Canon EOS 6D
 • Fujifilm X-E1
 • Nikon D7000
 • Nikon J1
 • Nikon D60
 • Canon EOS D30

Samtliga ovanstående utan värst ordning och med sin egen samling optik.

4 Kommentarer

Skriv kommentar →

 1. Dan säger:

  Du har minsann provat på ett och annat. Lite avundsjuk blir man ju även om jag själv är rätt bra på att göra slut på pengar. ? Har du någon favorit hittills? Jag går nu och funderar på att köpa en Sony a7. Har nu Sony A850. Har väldigt svårt för att lämna fullformatet . Det sämsta egenskapen med min nuvarande kamera är bruset vid högt ISO.
  Ha en bra dag!
  Dan

Lämna gärna några ord bakom dig..!