ewenson.se

Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Kamerautrustning

Kameraväskan är för stunden under viss förändring, det som just i skrivande stund återfinns i den är en Sony α7 II med ett Sony FE 35 f/2.8 ZA, ett Sony FE 55 f/1.8 ZA och ett Sony FE 90 f/2.8 Macro G OSS. Utöver det spegellösa systemet finns det i min ägo även en Sony RX100 III som får agera extremt portabel fotografisk leksak.

Bröderna Sony

Som ren och skär leksak mer än något annat återfinns det även en GoPro Hero 3+ Silver edition, för när man önskar sig mer udda bildvinklar och lite allmänt lekande sådär.

Övrigt smått och gott

För det mesta transporteras kamerorna antingen en och en eller undantagsvis, båda två, i min Billingham Hadley Pro tillsammans med annat smått och gott. Den väskan är sådär lagom stor för att bära med en kamera, eventuellt extra optik och/eller blixt samt surfplatta eller bärbar dator upp till 13″. Utöver att vara praktisk så är den dessutom sådär löjligt snygg också!

I hemmet återfinns även ett stativ, 3 legged thing Frank. Utöver detta finns det även ett Manfrotto Pixi Evo 2 som får stå för portabelt stabila ben. Utöver detta kan man även lokalisera ett antal olika andra former av stativ som inte direkt förtjänar sitt egna omdöme här…

Bildhantering och redigering

Redigerar gör jag på en iMac 27″ av årsmodell 2013. Till detta används i 90% av fallen Lightroom CC, men jag har även en prenumerationslicens på Photoshop CC som används av och till, främst på min bärbara Macbook Air 11″ av årsmodell 2014. I undantagsfall redigeras det även på en iPad Pro när jag av någon anledning verkligen inte kan vänta på att hamna framför en större maskin.

Tidigare synder

Efter över 10 år med digitala systemkameror har man hunnit beta av ett och annat, bland annat följande:

 • Canon EOS 6D
 • Fujifilm X-E1
 • Nikon D7000
 • Nikon J1
 • Nikon D60
 • Canon EOS D30

Samtliga ovanstående utan värst ordning och med sin egen samling optik.

4 Kommentarer

 1. Dan

  Du har minsann provat på ett och annat. Lite avundsjuk blir man ju även om jag själv är rätt bra på att göra slut på pengar. ? Har du någon favorit hittills? Jag går nu och funderar på att köpa en Sony a7. Har nu Sony A850. Har väldigt svårt för att lämna fullformatet . Det sämsta egenskapen med min nuvarande kamera är bruset vid högt ISO.
  Ha en bra dag!
  Dan

  • Svårt att kalla någon kamera för favorit faktiskt. Just nu passar A7 II alldeles utmärkt för mina behov och detta i ett lagom litet paket. Kan helt klart rekommendera den om du är sugen på spegelfritt! 🙂

Lämna gärna några ord bakom dig..!

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén