Det var på tiden!

Under många, många, många år har jag tänkt mig tanken att lära mig koda egna appar för iOS. För att kunna komplettera det jag tidigare (långt tidigare) gjort för Android.

Till en början var det mest Objective-C som var till besvär. Sedan kom kodspråket Swift och tanken blev mer lockande. Däremot har tid alltid varit lite utav en bristvara. Tid för att lära sig Swift tillräckligt mycket för att kunna Googla sig fram till svar via Stack Overflow.

Tidigare i år svepte jag ihop en busenkel nummergenerator när vi behövde en tärning till sonens hemläxa i matte. Det var en bra början.

Lösenordsgenerator för iOS

Nu har jag faktiskt kommit så pass långt att jag skapat en app som fungerar och som gör något. En portning och ”vidareutveckling” av min Simple Password Generator som jag en gång i tiden skrev i Python och portat till Android-app, d.v.s. Java. En lösning för att kunna generera slumpmässiga lösenord vareviga gång det är dags att byta på jobbet…

Den fungerar, den är inte vacker, den behöver mer kärlek och omtanke innan den är redo för att laddas upp någonstans, men nu börjar det fan likna något alltså! About damn time som de säger!

Någon gång inom de närmsta tio åren kanske jag rent av kan bli klar med den där portningen utav Uppgift till Förare med, den som jag bara tänkt på i jättemånga år. En app som därefter behöver (desperat) en uppdatering för Android med.

En kort uppdatering i kategorin ”Bättre sent än aldrig” samt ”Ge det bara en tio år så skall du allt se att något händer!”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.