ewenson.se

Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Meny Stäng

Rimligheten?

Fick en faktura på mejlen häromdagen, en faktura som gör att man funderar lite, hur rimligt det egentligen är, rent företagsekonomiskt sett, att skicka ut den alls?

Fakturan var nämligen på det helt astronomiska beloppet á 1 kr. Varav 35% utav det är öresavrundning…
Faktura SMSParkTotal parkeringskostnad 0,65 kr för 6 minuter utanför sjukhuset i Karlstad. Kort och akut stopp för att handla laxermedel till något förstoppad bebis. Så värt det som så, men man undrar ju verkligen hur rimligt det är att ens ta betalt för det låga beloppet?

Måste det inte kosta så mycket mer att skicka ut en sådan här faktura, än vad den faktiskt drar in? Även om det nu mestadels är på ren automatik?

Nåja, eftersom jag är den bror duktig som jag är, så har jag givetvis betalat och sett glad ut. Såväl där och då vid parkeringen som nu när fakturan kom. Lite också därför det var så bisarrt hela historien kring felparkeringsavgiften här nedanför tidigare i våras, när en är så överdrivet duktig med just parkeringsavgifter i alla lägen…

Oavsett vilket, så kan jag inte låta bli att förundras över en sådan här faktura. Det måste väl ändå finnas bättre sätt att hantera så pass små belopp på, även om det inte är något direkt fel i det hela? Det känns bara så onödigt?

Är det bara jag som tycker det här är en smula underligt..?