ewenson.se

Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Meny Stäng

Så står vi där igen

Det drar ihop sig, minst sagt! Bilbytet närmar sig verkligen nu när Petronella har tre månader kvar i vår ägo. Det börjar bli hög tid att lägga en beställning för att säkerställa att familjen har en bil när nuvarande leasingkontrakt går ut. Situationen börjar närma sig hur det var där för tre år sedan..!

Då var det tre kandidater jag valde mellan, den här gången är det två vi väljer mellan. Då var jag ensam i mitt val och i tankarna kring vad som behövs för tre år framåt eller ej. Sedan dess har livet hänt.

BMW 116i F20 - Petronella

Vår BMW 116i har skött sig ypperligt bra i alla de situationer vi utsatt henne för. Vår lilla oväntade familjebil. Man får plats med väldigt mycket mer i en BMW 1-serie än man kan tro, det har vi märkt!

Frågan är då, vilka lärdomar har jag dragit under tre år med privatleasing?

Tja, till att börja med så hade jag fel kring milen. Då tecknade jag mig för 1500 mil/år och valde den ökade körsträckan utöver den läckra blå färgen. Med facit på hand har bilen rullat fortsatt de ca 800-850 milen/år jag tidigare också körde. En hel del pengar har alltså gått ut i ett svart hål tack vare valet om utökad körsträcka.

Roadtrip med sällskap

Om man nu kan kalla det för ett missnöje, så är det väl just också det enda jag har att vara missnöjd över. Den outnyttjade körsträckan. I alla andra kategorier har jag varit mer än nöjd med valet att privatleasa min BMW och därmed har inget förändrats sedan ettårskontrollen.

Leasingavgiften har dessutom minskat en smula sedan kontraktet skrevs, tack vare fortsatt låga räntor. Hejdundrande 26 kr/månad mindre kostar det nu jämfört med första perioden…

Privatleasing är fortsatt det mest intressanta alternativet för oss framöver med, även om en lite sur prishöjning dök upp såhär i elfte timmen, i samband med att tillverkarna börjar dra mer på restvärdet i takt med att privatleasing blir ett allt mer intressant alternativ för allt fler.

Nästa bil dock, den kommer inte vara alls lika välutrustad samtidigt som den kommer vara ganska välutrustad. Tillvalen vi väljer blir färre samtidigt som standardvalen förbättrats en hel del sedan 2014.

En enorm fördel nu jämfört med då, det är att hela den här inre monologen om vad bilen skall och inte skall ha, det har nu blivit en dialog med klok hustru. Detta underlättar något så enormt mycket.

Det närmar sig ett beslut här hemma, ett beslut, ett kontrakt och en beställning.

Vad det blir? Det kommer snart på en blogg nära dig..!