ewenson.se

Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Meny Stäng

Om man bara hade en stolpe

Ja, en elstolpe alltså, till att kunna ladda en elbil. Då hade jag gladeligen riktat in letandet efter nästa bil på vad elbilsmarknaden har att erbjuda. Nu är det ju inte direkt så att vi är på jakt efter en Tesla Model S direkt, även om det vore helt okej för mig, men bara att kunna ha alternativet liksom!

Tesla Model S

Det är väl egentligen där vi bor, i allmännyttan, bland hus med diverse höga klassificeringar på energisnålhet hit och dit, som en uppsättning elstolpar skulle göra sig ypperligt bra. Som ett bra steg mot miljövänligare bilar hos gemene man?

Även om inte Tesla direkt ligger inom räckhåll vad gäller elbil, så finns det ju andra alternativ, såsom BMW i3 och Volkswagen e-Golf. Små, behändiga och kompakta bilar som skulle uppfylla sådär 90%-isch av våra behov i vardagen.

BMW i3 pressbild

BMW i3 pressbild

Volkswagen e-Golf pressbild

Volkswagen e-Golf pressbild

Personligen skulle jag gladeligen köra elbil, om det bara gick att ladda den på vettigt sätt här där vi bor. Detta trots att tekniken fortfarande är bra ung och vissa problem med laddning borta finns. Räckvidden är trots allt för det mesta tillräcklig för våra vardagliga behov.

Nu på lördag så har Karlstad El- och Stadsnät en Elbilsdag vid sin anläggning här i stan, en anläggning vi praktiskt taget bor granne med. Kanske är det då hög tid att provköra en elbil för första gången..?