ewenson.se

Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Meny Stäng

Den ständiga däckfrågan

Nu när det i rask takt närmar sig beställning av nästa bil så är en av de stora frågorna den kring vinterdäck och dess vara eller icke vara i beställningen. Skall de ligga med i månadskostnaden eller skall de köpas till separat?

När jag tecknade mig för BMWn valde jag att avstå från att lägga till vinterdäck då månadskostnaden var ointressant. I slutänden handlade det om en bra bit bortom 10 000 kr i totalkostnad för vinterdäck som tillval. Inte direkt prisvärt.

Vinterdäck

I jakten på offerter här har vi haft en och annan diskussion kring vinterdäckens vara eller vara i månadskostnaden och konstant kommit fram till samma svar, att det endast gagnar återförsäljaren som får bilen åter komplett med vinterdäck, om än i något tveksamt skick.

En av de offerter vi fått inkluderade vinterdäck oavsett vad vi sa, till en kostnad om 352 kr/månad. Totalt 12 672 kr på 36 månader…

Vinterdäcken jag hittade till BMW var närmast nya om än begagnade, på BMW originalfälg, för 8000 kr. Än lägre än så skulle vi hamna med hjälp av tjänster som Bythjul.se, ABS Wheels eller valfri annan onlinetjänst. Visserligen inte med originalfälg, men sådana kan man ändå springa på till ett rimligt pris för att sedan komplettera med däck bara.

Frågan är, finns det någon som kan se en rimlig anledning till att frivilligt lägga till vinterdäck på månadskostnaden, annat än ren bekvämlighet? Och framförallt, hur tänker de som inte ens går med på att lämna offert utan att tvinga in vinterdäck i kostnaden?

Upplys mig, gärna ni som också kör privatleasing, hur gör ni?