ewenson.se

Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Meny Stäng

Kors i taket

Nu har det varit en sådan där högintressant teknikvecka full av lanseringar igen, en vecka när både Apple som Microsoft hållit hov inför samlad teknikpress och nördig värld.

Trots att jag beskådade mitt andra Apple-event för året när de lanserade nya, uppdaterade MacBook Pro med flashig och dynamisk touchpadyta som ersättare för funktionstangenterna så är det ändå något helt annat som fångat merparten av mitt intresse.

Håll i er nu, men Microsoft Surface Studio är produkten som i mina ögon är långt mycket mer intressant än de nya MacBook Pro!

Detta är väl vad man kan kalla Microsofts variant utav en iMac. Lite utav en Allt-i-ett-dator med giganorm skärm och trådlöst tangentbord/mus kopplat. Sjukt mycket läckrare än en iMac dessutom!

Microsoft Surface Studio

Även om jag personligen är tämligen handikappad på allt vad illustration och liknande heter, klapprutten om vi vill vara sådana, så inser även jag de enorma möjligheterna en sådan här produkt medger. Tänk bara att kunna gå fullständigt bananas på en 28″-panel när man ritar!

Utöver detta så öppnar det ju tämligen enorma möjligheter även för fotoredigering och retuschering på samma lika sätt. Att inte behöva jobba med en fristående ritplatta utan kunna köra direkt på skärmen, direkt på bilden man vill jobba med.

Grymt läckert!

Microsoft Surface Ergonomic Keyboard

Nostalgikänslorna när jag dessutom såg produkten ovan, Microsoft Surface Ergonomic Keyboard som får mig att minnas första generationen av denna produkten och hur fullständigt underbart det var att använda, även om det kanske inte nödvändigtvis ser så ut.

Nu är jag dels en smula för djupt insyltad i Apples ekosystem för att på fullaste allvar överväga en migrering till Microsofts Surface av olika varianter, dels helt fel i tidsperioden för att byta ut någon av hushållets datorer av något annat skäl än en katastrofal hårdvarukrasch. Ändå kan jag inte låta bli att drömma små rosa drömmar om att jobba vid en Microsoft Surface Studio!

Jag vet inte riktigt hur det hela gick till, men på något sätt blev just Microsoft ett mer innovativt och nytänkande företag än Apple. Sjukt förvirrande!